sunnuntai 30. tammikuuta 2005

Tästä kaikki alkoi

Maija oli syksystä 2004 lähtien etsiskellyt sopivaa järvenranta mökkiä tai mökkitonttia, johon sijoittaisi vanhempiensa kuoleman jälkeen perinnönjaossa saamansa rahat. Paikalla tuli ehdottomasti olla hyvät kalastusmahdollisuudet. Tammikuun 2005 lopulla ajelimme lumipyryisessä kelissä Keski-Suomeen Korpilahdelle katsastamaan myyntiin tullutta rantatonttia. Pöytyältä lähdettyämme kolmisen sataa kilometriä ja kolmisen tuntia myöhemmin ajoimme uhkarohkeasti automme alas lumista jyrkkää Äijävalkamantietä kohti Päijänteen Synsiänlahden rantaa.

Paksussa lumessa tarpoen päädyimme myynti-ilmoituksen ohjeiden mukaan Tuulisen tontille.

SANY0002

Ja tälläisen mökin löysimme ison laiturialueen kupeesta upealta kivikkorannalta jyrkän rinnetontin alaosasta.

Tästä kaikki alkoi. Tuulisen rantamökki talviasussaan, 1/2005SANY0021

No autollamme ei tietenkään päässyt lumista ja jyrkkää mäkeä takaisin ylös. Onneksi naapuri mökillä oltiin kotosalla näin keskellä talveakin. Tutustuimmekin tuleviin naapureihin Sirpaan ja Pekkaan, jotka tarjosivat ystävällisesti kahvit ja soittivat läheisen maatilan isännän Salosen Onnin hinaamaan meidät traktorillaan mäen päälle.

SANY0038SANY0040

Ensimmäinen käyntimme Tuulisessa vierähtikin niin pitkäksi, että ajoimme suorinta reittiä takaisin Pöytyälle. Alkujaan tarkoitus oli kiertää paluumatkalla Sysmässä toista mökkitonttia katsomassa. No “kohtalo tai sattuma” siis puuttui peliin ja jätimme Tuulisesta tarjouksen myyjille.